Dnes pijeme kávu s RNDr. Karlem Peclem

Ve středu 6. dubna v 19 hodin pokračujeme ve Vykulené Sově v cyklu povídání u kávy. Pozvání tentokrát přijal zoolog Karel Pecl. Těšit se můžeme na   PŘÍHODY Z PŘÍRODY aneb Z MÉHO ŽIVOTA.

Příběhy, které zažil  Karel Pecl v průběhu 48 let svého působení v píseckém muzeu.Vyprávění doplněné obrázky, zvukovými záznamy a autorským čtením ze šuplíku.

Jak o sobě tento  Valach z Prahy žijící opět v jižních Čechách říká, má vztah k přírodě zapsaný v genech a je to jeho druh víry. Procházky a práce v přírodě jsou pro něj nejlepším lékem a zásobníkem energie. Zažil při nich stovky nezapomenutelných setkání a příhod. Ty nejzajímavější, které se odehrály tady v Písku a jeho okolí, doplní doktor Pecl obrázky, zvukovými záznamy i autorským čtením ze šuplíku, který zatím pracovně označil nálepkou Příhody z přírody.   A hlavně svým laskavým humorem.

„Když se odcizíš zemi, ztvrdne ti srdce“ říkají Křováci z pouště Kalahari. Je to pravda, která platí na celém světě. A aby se nám to nestalo, je dobré potkávat se s takovými lidmi jako je pan Karel Pecl. Podívejme se tedy na to co je kolem nás jeho očima, znalostmi a životní filozofií.

Přijďte si vypít dobrou kávu, přijďte se dozvědět něco úplně nového nebo si jenom něco připomenout a třeba díky tomu bude pro vás letos na jaře příroda úplně jiná.

Setkání se jako tradičně koná v kávovém klubu Vykulená Sova na Tř. Národní svobody v Písku.Počet míst k sezení je omezen, prosíme vás opět o jejich včasné zarezervování na tel. 773 000654 nebo na www. vykulenasova.cz. Váš příspěvek 50,- Kč na vstupné bude použit na obnovu Domu U Slona.

Plakát 5 s RNDr.Karlem Peclem

Comments are closed.