Večery U Slona

Co se v létě bude dít v domě   U Slona.

Spolky Přátelé domu U Slona a Přátelé Kamenného mostu Písek pro vás připravily na letošní letní večery setkání se zajímavými lidmi a kulturní zážitky v podobě projektu Léto U Slona. Všechny akce se budou konat na příjemném dvorku u domu nebo na prostranství před ním.

Prázdniny zahájí Bijásek na dvorku 1.7. v devět večer. Budeme promítat Felliniho film 8 a půl. Milovníci kvalitních filmů jsou srdečně zváni.

Další akcí  bude 16.7. od 18.00 tradiční Letní slavnost u Kamenného mostu. Tentokrát přijměte pozvání do časů Karla IV. a nechte se bavit jako král.  Bude sehráno kratochvilné představení Karel v lazebně a také se dočkáme velkého klání na Zlaté stezce. A až se setmí, můžete se s námi podívat na známý český muzikál Noc na Karlštejně.

V pátek 29. 7. jste zváni ve  21.00 na další film z nabídky Bijásku na dvoře. Promítat se budou Všichni dobří rodáci režiséra V. Jasného.

  1. 8. bude ve dvoře k vidění ojedinělá výstava obrazů Františka Dragouna . Jmenuje se Obrazy na plátně. Začíná ve 20.00. Proč? Nechte se překvapit a hlavně si nenechte tuto zajímavou akci ujít. Bude stát za to. Včetně čtení veršů a písňových textů pana Dragouna.

Konec prázdnin, konkrétně sobota 27.8. od 16.00, bude vzpomínkou na cesty, které mnozí z vás určitě podniknou. Dotyk Francie. Tak se bude jmenovat výstava píseckého fotografa Jaroslava Hubla. Krásné fotografie, koncert kapely French Touch a ochutnávka dobrého vína a sýrů nás na pár příjemných hodin přenesou do stovky kilometrů vzdálené země.

  1. a 11. září v rámci Dne evropských památek bude dům U Slona opět zpřístupněn veřejnosti . Po oba dny budou od 13.00 probíhat cca půlhodinové prohlídky interiéru. V každé skupině může být maximálně 15 účastníků. V sobotu v 10.00 bude vernisáží ve dvoře u domu zahájena výstava Když jsme byli v Itálii aneb Kde k čertu je to Melegnano .

 

Všechny akce budou včas uváděny na plakátech , v regionálním tisku, našem facebooku a webových stránkách s podrobným programem a časem zahájení .

Těšíme se, že přijdete a podpoříte naši snahu o obnovu domu U Slonu.

Přejeme vám všem krásné letní dny.

 

Večery U Slona 2016 mail

Comments are closed.